Courgettepasta

Courgettepasta

Courgettepasta met tomaat, wortelen, spinazie en eventueel gehakt!

Nodig voor vier personen (maar je kunt ook de helft bewaren voor de lunch morgen):

•    Twee en een halve courgette
•    Twee winterpenen in stukjes
•    1 ui
•    1 teen knoflook
•    Handje verse spinazie
•    200 gram biologische rundergehakt (optioneel)
•    2 blikjes tomatenpuree
•    1 blik gepelde tomaten (Waaat een blik?! Vers is natuurlijk lekkerder, maar door de weeks is daar niet altijd tijd voor. Maar zoiets dan op je gemak in het weekend)
•    Optioneel een handje verse peterselie
•    Kokosolie
•    Peper en zout
•    Schaaltje pijnboompitten, geroosterd

Hoe maak je het:

•    Maak van de courgettes slierten met behulp van een julienneschiller. Of gebruik een spiralizer
•    Rul de gehakt
•    Fruit de ui in een aparte koekenpan en voeg na 5 minuten de knoflook toe
•    Bak de wortels mee
•    Voeg de tomatenpuree en de gepelde tomaten toe en eventueel wat water als het geheel te dik is
•    Op een lag vuur laten sudderen en peper en zout toevoegen
•    Voeg de gehakt toe aan de saus
•    Bak de slierten courgette kort in de koekenpan. Laat de courgettes niet te lang in de pan, anders wordt het te nat.
•    Voeg de spinazie toe aan de saus
•    Leg de courghetti op een bord, doe de saus erover en voeg tot slot de pijnboompitten en de peterselie eraan toe.

Eet smakelijk!

SLUIT
CLOSE