Crunchy Crackers

Grapefoodie | Gezond & Fit

De meeste crackers bevatten gluten en de glutenvrije crackers zijn vaak gemaakt van maismeel en rijstmeel. Om te voorkomen dat je steeds hetzelfde eet, kun je deze crackers maken. Doe ze in een luchtdichte doos en je kunt er de hele week van genieten. Al haal ik dat nooit, ze zijn meestal binnen twee dagen op ;-).

Wat heb je nodig:

•    50 gram pompoenpitten
•    50 gram sesamzaad
•    50 gram zonnebloempitten
•    50 gram boekweitmeel
•    Snuf zeezout
•    Peper naar smaak
•    Evt kruiden
•    30 gram gesmolten kokosolie
•    100 milliliter water

Hoe maak je het:

•    Verwarm de oven op 150 graden
•    Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar
•    Meng het geheel met water
•    Voeg de kokosolie toe nadat je het eerst een beetje hebt laten afkoelen
•    Leg een bakpapier op een ovenplaat
•    Verdeel het mengsel over de plaat en strijk het glad

40 minuten in de oven en je kunt daarna genieten van verse crackers!

SLUIT
CLOSE