Hoe kom je aan candida?

In de natuur komt schimmel voor op plekken waar het wat minder goed gaat. Dat geldt ook voor het menselijk lichaam. Een verzwakt immuunsysteem heeft niet genoeg weerstand  om het te winnen van slechte invloeden van buitenaf. Want dat is wat er voortdurend in ons lichaam gebeurt: goede en slechte bacteriën voeren een continue strijd. Bij een goede weerstand, merk je daar weinig van. Bij onbalans ontstaan klachten.

Hoe kom je aan candida?

Er is een aantal redenen voor een verzwakt immuunsysteem .

Dit zijn de belangrijkste:

  • Gebruik van antibiotica. Dit middel doodt de slechte, maar ook de goede bacteriën
  • Langdurig medicijngebruik waaronder hormonen, de pil
  • Stress
  • Een eetpatroon met veel geraffineerde suikers, gist en snelle koolhydraten als witte pasta, witte rijst, wit brood, pizza’s, ontbijtgranen
  • Alcohol
  • Zwangerschap

"...Candida is overdraagbaar..."

Wat veel mensen niet weten is dat candida overdraagbaar is. Zoals eerder gezegd van moeder op kind via de tepel en tijdens de geboorte via de vagina. Maar ook van man op vrouw tijdens het vrijen. Denk hierbij niet alleen aan penetratie, maar ook aan orale seks. Het is daarmee overigens geen SOA! Je partner kan een crême halen bij de dokter en zolang jullie beiden nog candida hebben, is het aan te raden om een condoom te gebruiken, omdat je anders voortdurend aan het pingpongen bent met candida.

De waslijst van klachten is enorm. Vaak koppelen mensen die klachten niet aan één oorzaak. Niet iedereen heeft dezelfde klachten of al die klachten tegelijkertijd. En ook de mate van klachten kan per persoon verschillen. In de rubriek "klachten" komen de klachten die je kunt hebben aan de orde. Download ook de gratis checklist op mijn homepage om te zien of jij wellicht candida hebt. Op mijn YouTube kanaal Grapefoodie.tv heb ik een playlist staan met 45 klachten die ik allemaal bespreek.

Binnen de reguliere geneeskunde is niet iedereen overtuigd van de vorm van candida zoals ik die heb ervaren of zoals jij het misschien nu hebt. Artsen gaan er niet van uit dat candida meerdere klachten veroorzaakt. Ook is het volgens de reguliere geneeskunst niet bewezen dat candida de oorzaak is van darmklachten, vermoeidheid, een wazig gevoel of depressies. Schimmeltenen, kalknagels, vaginale infecties en uitslag op de huid worden her- en erkend als uiting van candida overgroei. Het wordt vooral bestreden op de plekken die klachten geven, maar niet van binnenuit. Symptoombestrijding dus.

Laat het daarom meten via een orthomoleculair arts, natuurarts, homeopaat of iemand anders die daar de middelen voor heeft. Een levend bloed analyse maakt veel duidelijk, evenals een darmonderzoek of een ontlastingsonderzoek. Daarnaast kun je altijd de checklist downloaden van mijn homepage en als je vragen hebt, stuur me dan gerust een mailtje!

Candida

SLUIT
CLOSE